4
јун
2015

ЗАМАК ОД ПЕСКА

Zamak od peskaЧовек је гледао децу која су на обали зидала замак од песка. Када су завршили замак у чију су градњу уложили много времена и стрпљења, дошао је талас и у трену је замак нестао, песак се расуо и поново постао равна пешчана плажа.
Човек је очекивао сузе и бес. Међутим, деца су села, ухватила се за руке и почела слатко да се смеју. Мало затим, почела су да граде нови замак. Човек се насмешио и рекао:
„Од ове деце сам научио једну веома важну лекцију. Све ствари у нашем животу, које стварамо дуго времена и с много енергије, створене су на песку и од песка. Трајни су само наши односи с људима.
Пре или касније доћи ће талас и однети оно што смо саградили са толиким трудом. Када се то догоди, моћи ће да се насмеју само они који ће моћи да се са ближњима држе за руке.“
Најважније Божје заповести су: Љуби Господа Бога свога и љуби ближњега свога. Чврста вера у Бога и љубав ближњих нас одржавају и помажу да останемо на правом путу.
Ако се сетимо прошлогодишњих поплава и несрећа, видећемо да је управо љубав ближњих /свих људи добре воље/ помогла да се недаће преброде.

Преузето из: “Светосавског звонца“ бр. 4/2015.

извор: Светосавско звонце