3
окт
2014

ХОДОЧАШЋЕ ИЗ РУСИЈЕ

         Група од  двадесетак ходочасника из Русије заједно са неколицином вјерника из Српске посјетила је и Светомарински манастир Клисину, гдје их је примило манастирско братство, на челу са настојатељем ове Свештене Обитељи, игуманом Василијем. Православни Руси приликом посјете манастиру Клисина поклонили су се дјелићу Светих Моштију Свете Великомученице Марине, покровитељке и заштитнице клисинске Свештене Обитељи.
         Ради се о руским вјерницима који већ десетак  дана Крсним ходом обилазе Републику Српску и Србију у знак сјећања на помоћ руског народа Србима током Првог свјетског рата.
Вјерници из Русије са собом су, на пут по српским земљама, понијели и најпознатије иконе из своје земље, међу којима и копију Чудотворне иконе Богородице Владимирске, која је по свој Русији, али и осталим православним земљама, позната по својим чудотворним моћима.   
          Братство манастира Клисина благодари православним Русима што су, између осталих мјеста, храмова и манастира, посјетили и манастир Свете Марине, доносећи братске поздраве руског народа.

извор: Манастир Клисина