3
дец
2017

Љубав изнад свега

Видео клип „Зашто је кућно школовање најбоље?“, који вам од срца препоручујемо, показује сву силину родитељске љубави, која је у стању промијенити друштвене обрасце средине, налазе љекара и стереотипе на које нас навикава потрошачко друштво.    
          Волећи више друге него ли себе саме, као што то чине истински родитељи, постајемо и сами достојни Христове љубави, Који је због нас и за нас, свакога понаособ, био распет, страдао и васкрсао.     
          Тек када заволимо друге, ми заправо почињемо вољети сами себе, јер онај други, (у мржњи, злу и зависти тако далек и недоступан)  постаје наше истинско Ја. Стављајући своје срце у људе који су нам блиски и драги, ми задобијамо и срце и друге и себе, јер наша љубав постаје слична оној родитељској – волимо без услова, без задршке и до краја, до задњег даха.     
          Када свако од нас заволи друге, као родитељ, у стању је да бар дјелимично појми Христову љубав према нама, јер је Христос ништа друго до Родитељ наших родитеља, Онај Који нам је даровао Себе.     
          У овом поучном видеу сагледавамо сваку заблуду себељубља, нарочито у времену када се млади људи свјесно одричу породице и потомства, да би што више угодили себи, да би избјегли било какву жртву раздавања себе, свога труда и времена, за друге.      Гледајући овај кратки видео уочићемо давно откривену истину, да ниједна од великих и знаменитих личности не би успјела у овом животу, да иза ње  нису, својом подршком и љубављу, стајали родитељи и Родитељ наших родитеља – Господ Исус Христос.          
          Када у малодушју овога свијета и времена понекад изгубимо љубав и према себи самима, тужно загледани у звјездано небо и премудрост која га је саткала из небића, схватићемо да нас неко воли више од нас самих, а то су родитељи и Бог. То ће нам дати и снагу да пребродимо сваку потешкоћу, да истрчимо све животне трке с радошћу, знајући да нас они увијек чекају. Да ли на Земљи или Небу, мање је битно.     
          Дакле, љубав изнад свега!   

Зашто је кућно школовање најбоље?

извор: Јутјуб