8
мај
2020

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ?

Током ове године, држава Србија ће светским кредиторима исплaтити чак 241,64 милиона евра на име зајмова узетих у време Титове Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. То вам је скоро пет клиничких центара у Нишу који годишње оду на сервисирање Титових дугова, упркос значајном отпису дуга након преговора 2001. године.

Према стању од 31. децембра 2019. године, по том основу, наша земља Србија дугује још укупно 1,9 милијарди евра од старих југословенских дугова.

Дужничком пупчаном врпцом ћемо још најмање пуне две деценије бити везани за државу чији је неприкосновени вођа преминуо пре 40 година.

И зато када вам говоре како се ”лепо” живело за време овог хрватског диктатора и бившег аустроугарског каплара који је живео као фараон на Дедињу, имајте у виду да се тако живело од незарађених и позајмљених пара, које данас ми и наша деца морамо да враћамо. Све што је било ”бесплатно” у Титово време, и школство, и здравство и све што су неефикасне фабрике производиле (а ником нису могле да продају, осим Совјетима и земљама трећег света по политичкој линији) ми плаћамо данас.

извор: Историја Срба