13
апр
2016

ХОДОЧАШЋЕ СВЕТОМ ОЦУ ВАСИЛИЈУ

Ostrog 2016 (130)По благослову Епископа бихаћко-петровачког Господина Атанасија, група од око стотину православних вјерника, предвођених игуманом Василијем, настојатељем манастира Клисина, и ове године била је на поклоњењу чудотворним моштима Светог Оца Василија Острошког, али и црногорским и херцеговачким светињама. 
Поклоници су у суботу, 8. априла, посјетили манастир Дајбабе, гдје се налазе мошти Светог Симеона Дајбабског, те манастир Ждребаоник, гдје су се поклонили моштима Светог Арсенија Сремца, другог Архиепископа српског, насљедника Светог Саве.        
У послијеподневним часовима поклоници су стигли у манастир Острог, гдје су присуствовали вечерњем богослужењу.     
Сутрадан, у недјељу, 9. априла, у острошкој светињи присуствовали су јутарњем богослужењу и Светој Литургији, током које су приступили Светој Чаши, причестивши се Крвљу и Тијелом Христовим.    
Нахранивши се благодаћу острошке светиње, благодарни Светом Василију Острошком Чудотворцу што их је удостојио да му приступе и да га замоле за небеско заступништво пред Васкрслим Господом, духовно оснажени поклоници су, у повратку, посјетили манастир Жупа Никшићка, гдје су топло угошћени од стране игуманије манастира и њеног сестринства, које је за све поклонике приредило трпезу љубави. Након Жупе Никшићке, поклоници су даље у повратку обишли и Петропавлов манастир, недалеко од Требиња, у Херцеговини, гдје их је, такође, са љубављу дочекало сестринство овог манастира.    
          Ходочашћа Светом Оцу Василију, у организацији Управе манастира Клисина, организују се сваке године, тако да је овогодишњи поклонички пут само један у низу, а биће настављен, по Милости Божијој и благослову Острошког Чудотворца, и у временима која долазе, како би свеза љубави и чудотворства Светог Василија и даље духовно кријепила и молитвено оснаживала вјерујуће Србе и братство манастира Клисина у све дане до свршетка вијека.

Галерија фотографија (прва)

Галерија фотографија (друга)

извор: Манастир Клисина