1
јул
2020

Набача, црна магија, питање духовнику

Poštovanje,
Uvijek smo bili uzorni i vjerni građani. U poslednje vreme nam se počelo dešavati toliko čudnih, loših stvari, misli i snova da ne mogu da ne pomislim da smo pod uticajem crne magije ili loših sila ili zlih duhova. Nemam nikakvih razloga za nesreću ili slično ali ja to već neko vrijeme osjećam. Katastrofa mi je u glavi od misli i svega. Kakav je stav Vašeg cenjenog manastira po tim pitanjima? Kako bih mogao pomoći svojoj porodici i sebi? Molim Vas za pomoć i savet.
Puno Vas pozdravljam.

Одговор:
Помаже Бог.
Прије свега било би добро да нађете  духовника, свештеника парохијског код кога би се исповједали, који би вас духовно руководио.
Ствар је у следећем, гдје нема благодати лако долази проклетство, ђаво, утицаји магије и сличне несреће.
Када је благодат у вашем дому, нема те магије која може да вам науди.
Благодат се стиче исправним животом у вјери. Дакле посјећивањем Свете Литургије сваке недеље, пост сваки велики плус сриједа и петак. Исповјест темељна у току сваког великог поста а по благослову духовника (свештеника код кога се исповједате) и Свето Причешће.
Кађење вашег дома бар два пута седмично и читање јутарњих и вечерњих молитава.
Желимо Вам да тако и учините јер не само да ћете се ослободити негативних сила него ћете осјетити и сладост живота у заједници са самим Богом.
Свако добро од Господа.
Управа манастира.

извор: Манастир Клисина