5
нов
2015

Још рађају Мајке Обилиће!

Jos radjaju Majke ObiliceДа у дјечијим срцима обитавају истина и љубав, најбоље су посвједочили малишани са Косова и Метохије. Одрасли прије времена, сазрели у невољама, проводе дјетињство на ивици живота и смрти, у процијепу слободе и ропства, достојанствени и храбри, иако су тек закорачили у живот.     
Проговарају мудрошћу својих предака, а њихови ставови остављају без даха, постиђујући све оне које невоља није очеличила, и које народна патња није дотакла.
Малишани са Косова и Метохије уливају наду да наш национални брод неће потонути, јер мудрост ових малишана надилази дубину понора у који су нас гурнули свјетски моћници. Због тога ријечи ових малишана треба да одзвањају нашим охладњелим и празним срцима, како бисмо се покајањем приближили овим малим и невиним људским бићима, који данас на Косову и Метохији, својим постојањем, свједоче заборављену величину нашег националног бића.
Из тога разлога најтоплије вам препоручујемо да погледате овај видео прилог, како бисте и сами осјетили истинску величину ових малих бића.

 

извор: емисија ''Моја Србија''