3
сеп
2016

ПРЕДСТАВНИЦИ ФОНДАЦИЈЕ „ПРИЈАТЕЉ БОЖИЈИ“ У ПОСЈЕТИ НАШЕМ МАНАСТИРУ

Prijatelj Boziji posjeta (29)На срећу и задовољство братства нашег манастира, али и на обострану духовну корист и радост, поново су нас посјетили представници православне Фондације „Пријатељ Божији“: Марко и Невенка Сандаљ, те Хаџи Братислав Николић.    
          Прије неколико година започела је сарадња нашег манастира и Фондације „Пријатељ Божији“, а у почетку се огледала у нашој намјери да што више људи види потресни документарни филм „Срби, народ који нестаје“, којег је, ради духовног буђења цјелокупног српског народа, осмислила и свијету представила ова Фондација. Потом су наша браћа у Христу снимила, поред многих других, занимљивих и душекорисних, још један филм под називом „Крајишки псалми“, у којем су представљени неки од духовних бисера наше Крајине, а међу њима и манастир Клисина.    
          У пријатном разговору којег смо ових дана водили у нашем манастиру, рођена је идеја да се поводом десете годишњице чудесног проналаска моштију Светих Преподобномученика Медљанских започне са снимањем документарног филма о овом чудесном догађају. Представници Фондације „Пријатељ Божији“ затражиће благослов од нашег Епископа бихаћко-петровачког Господина Атанасија како би се са овим богоугодним дјелом започело већ у октобру мјесецу, а наша Свештена Обитељ, у складу са својим скромним моћима, помоћи ће реализацију овог пројекта.    
          Радосни због прошле и будуће сарадње са Фондацијом „Пријатељ Божији“, желимо још једанпут похвалити мисионарски рад ове Фондације, која је за врло кратко вријеме заорала дубоку бразду у Винограду Господњем.

извор: Манастир Клисина