15
авг
2020

Доћи ће вријеме Србијо!

Доћи ће дан кад ће Срби једни другима давати, а не одузимати снагу – како их иначе уче и увежбавају преко медија политички паразити.
Кад ће се удружити они који желе да сачувају Кошутњак и реке Старе планине, Тару и Дрину, Тимочку Крајину, Ибар… И они који хоће да сачувају од Србије најбоље и они који се не плаше да се окрену свету.
Кад ће родитељи подржавати просветаре, просветари пољопривреднике, пољопривредници војне и полицијске синдикате, информатичари лекаре, лекари грађевинце… Да би свима било боље.
Кад Србима, било где да живе, неће бити свеједно шта се дешавало и дешава у Крајини, Црној Гори, Босни, Херцеговини, Косову, Метохији, кад ће да се сете да је много најбољих Срба расуто ван граница српских некадашњих и садашњих српских земаља и да је многима од њих одвојеност од Србије рана која не може да зацели, кад ће Срби да се сете да матица Србија није нужно вечити плен ових или оних политичких паразита који преваром узурпирају неколико стратешких тачака у Београду, него Богом дан пребогати мозаик састављен од Драгачева, Полимља, Пчиње, Левча, Старог Влаха, Београда, Темнића, Ибра, Подгорине, Колубаре, Баната, Бачке, Драгачева, Лепенице, Власине, Тамнаве, Јадра и Рађевине, Груже, Јасенице, Подунавља, Срема, Златибора, Мораве, Космаја, Ресаве, Крајине, Тимока, Ругове, Метохије, Такова, Косова, Жупе, Рашке, Горе… а народ иако уморан и намучен тај мозаик испуњава смислом, мозаик састављен крвљу предака који заједничком памећу треба довести до пуног сјаја, а не кукати за великим прошлим временима или их се одрицати.
Устаће Срби и вратиће своју слободу и као никада и нико прославити у слободи Бога који им је све дао, а Коме су их узурпатори памети и смисла учили да не буду захвални. Пронаћи ће нови каплари, спремни за жртвовање, нове добре генерале, и неће више народ трпети и служити криминално удруженим политичким фуњарама и профитерима.
Звучи превише добро?
Па ако не дође тај дан – ионако је свеједно.

извор: о. Ненад Илић