19
јул
2014

МЛАДИ АРИЉА

Mladi Arilja         У овим тешким временима када смо једноставно гурнути у живот без одговора на нека суштинска питања Ко смо?, Где смо?, Куда идемо? Шта је вредно? На која и нисмо могли добити одговоре од родитеља или околине због тога што су и они одрасли у несрећно време комунизма, када су их научили да су само просте животиње. Нема човека на земљи који се то није запитао и наравно сви су на свој начин тражили одговоре. Препуштени сами себи многи од нас су залутали налазећи нешто што личи на истину, на радост, и будући да ништа боље од тога нисмо пронашли допуштали смо да нас ђаво вара том лажном истином и носи својој вољи. Те лажне истине и радости срећемо на сваком кораку: алкохол, дрога, музика, секс, секте, мистика, хороскоп … Али, иза те заводљиве магле крије се страховит понор зла, несреће, пропасти.
         И када се на крају запитамо да ли постоји пут, истина и живот, или смо препуштени пуком случају, запитајмо се да ли је постојао један дан у животу да нисмо очима видели Цркву ариљску. Видели смо је очима, али не и срцем и јурили за нечим што нам је било занимљивије и привлачније, а привлачило нас је у пропаст. А Црква је мирно стајала и чекала да пробамо све друго не били се сетили ње. Јер, Глава је Њена Господ ИСУС ХРИСТОС који нам рече: „Ја сам Пут, Истина и Живот“, а ми се питамо где је Он. Он је увек на вратима нашег срца, а та врата се отварају љубављу, јер Он је Љубав. Он је та Пуноћа која нам је недостајала без обзира колико нам је лепо и ма колико да нам се чини да смо срећни.
Mladi Arilja3         Подигнимо се из блата намирисаног одвратним парфемима за које су нам рекли да су лепи. Јер, нисмо животиње које су задовољне ако имају да једу, пију и умру мада нас многи убеђују у то. Ми смо људи које је Бог створио по свом лику и створени смо за вечни живот. А добровољно га можемо претворити у вечну пропаст.
         Зато вас позивамо вратите се Цркви вас ради, молите се Богу, обратите се свештенику за реч спасења душе.
         Можда за почетак, када милошћу Божијом у наш град буде стигла Икона Тројеручица, дођите, поклоните се и помолите Пресветој Богородици.
      Господе Исусе Христе ради молитава Пресвете Богородице укажи нама залуталим пут истине и спасења.
                                                                            Mladi Arilja2 

В.А.

Преузето из часописа : “Православни пут,   број 1“

 

извор: Часопис: Православни пут