10
јун
2014

ДУХОВНА РАДОСТ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

Jerusalimska Bogorodica (29)          Свечано, молитвено и са великом духовном радошћу у суботу, 30. јуна 2012. године, у послијеподневним часовима, група православних вјерника из братске Војводине, на челу са господином Драганом Зелићем, донијела је на дар нашем Светом Манастиру репродукцију Чудотворне иконе Богородице Јерусалимске и Крст Господњи, који су освештани у Светом Граду Јерусалиму ове године, а са ходочасницима прошли су сва велика и света мјеста јерусалимске пребогате историје, да би на крају, због нашег духовног раста, нашли своје трајно боравиште у Манастиру Клисина, да свједоче неисцрпну дубину Јеванђеља Христовог.    
          Икону и Крст Господњи, на капији манастира, сачекали су свештеномонаси и свештеници из оближњих парохија, као и вјерни народ, који је ради ове духовне свечаности дошао у манастир, да би се поклонио овим светињама.    
          Након уношења у храм Иконе и Крста Господњег, служено је вечерње богослужење, а потом су вјерници, са страхом Божијим и у молитвеној тишини, цјеливом одали своје дубоко поштовање поменутим светињама, молећи за небеско покровитељство Пресвету Богородицу и њеног Сина, нашег Спаситеља, Христа Исуса.    
         За све госте, који су ради љубави Божије, из далека дошли и поклонили се Светомаринској светињи и њеним Светим Моштима, са којима се наш Манастир поноси, приређена је трпеза љубави у манастирској трпезарији.    
         Сутрадан, 1. јула 2012. године, у саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, након дужег времена, служена је Света Литургија, током које је већи број окупљених вјерника примио Свете Дарове, причешћујући се Господом Христом.    
          Радујући се даровима који су нас оснажили у вјери, преносимо изразе братске љубави браћи из Војводине, захваљујући им се од срца на пажњи којом су нас обасули, позивамо све православне вјернике да дођу у наш Свети Манастир, како би се молитвено поклонили репродукцији Иконе Богородице Јерусалимске и Крсту Господњем.
    Видео снимак РТРС-а!
    Комплетан видео снимак дочека!

извор: Манастир Клисина