16
феб
2021

СРЕТЕЊЕ, ДРУГА СЛАВА КЛИСИНЕ

Сретење Господње, друга слава нашег манастира  и ове године свечано је обиљежена уз присуство бројних вијерника и поклоника као и свештенослужитеља који су својим Литургијским учешћем увеличали овај дан, показали братску љубав и посвједочили битност сретања тј. његовања Хришћанске љубави и заједништва.
    Служена је велика вечерња са петохљебницом уочи Празника а на дан Празника свечано јутрење са Литургијом којом је началствовао архимандрит Варнава (Дамјановић).
    У својој бесједи, о. Варвана је одабраним ријечима истакнуо битност љубљења наших ближњих, до те мјере да наш однос са самим Господом не може да буде истинит уколико не волимо нашег брата, сестру, оца или мајку.
    Након Свете Литургије слиједило је послужење у манастирском конаку, што је употпунило овај Празнични дан и још једном оставило велики печат укрепљења и утјехе вјерних према мајци цркви као прибјежишту у сваком времену и невремену.
    Захвална братија на челу са игуманом Василијем честита свим Православним вјерницима данашњи Празник и још једном из срца захваљује свим гостима на присуству и величању наше друге манастирске славе.

извор: Манастир Клисина