Vinaora Visitors Counter

2382809
Your IP: 3.236.122.9
Server Time: 2021-05-09 22:47:39
     
 

Чланци

ДВОЈИЦА ПРИЈАТЕЉА

         Ово јe прича о двојици пријатeља који су ишли пустињом.
         Путeм су сe посвађали и јeдан јe ударио другог.
         Ударeни сe осeтио поврeђeним, али јe ћуткe написао у пeску:

Опширније...

ДВА БРАТА КОЈА СУ СЕ ВОЛЕЛА

         Два брата, један ожењен, други неожењен, поседовали су фарму чије је плодно тло давало обилну летину. Пола је жита припадало једном брату, а друга половина другом.

Опширније...

Прича патријарха Павла која ће вас погодити

         БЕОГРАД – На пријему код Светозара Маровића, тадашњег председника Србије и Црне Горе, између осталих, гости су били патријарх Павле и Кофи Анан. Током вечере, у време поста, за патријарха су били сервирани риба, хлеб и поврће. Кад је све завршио имао је салвету испред себе на којој је било око двадесетак мрвица. Он је тихо, не обраћајући пажњу на оно што се дешава око њега, сваку мрву покупио и појео.

Опширније...

ШОЉИЦА КАФЕ

         Група бивших студената, сада већ успешних пословних људи, окупила се и посетила једног старог професора с факултета. Разговор је убрзо прерастао у притужбе о умору, исцрпљености, стресу на послу, у породици и на сваком животном кораку. Професор их је слушао с пуном пажњом и саосећањем.

Опширније...

О посту и бдењу.

         Ко током целог свог живота љуби беседу са овим паром, тај постаје пријатељ целомудрености. Кроћење стомака и раслабљивање сном које распаљује блудну похоту представља почетак свега лошег, док су пост, бдење, будност на служби Божијој и истрајавање у распињању тела цели дан и ноћ - што је супротност сладости сна - свети пут Божији и темељ свих добродетељи.

Опширније...