Vinaora Visitors Counter

2382795
Your IP: 3.236.122.9
Server Time: 2021-05-09 21:47:59
     
 

Бесједе

ЕПИСКОП БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКИ ХРИЗОСТОМ

БЕСЈЕДА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ХРИЗОСТОМА

Епископа бихаћко-петровачког у Недјељу мироносица 2009. године, изговорена у Манастиру Клисина 

У Име Оца и Сина и Светога Духа!

Драга браћо и сестре, часни оци, нека је срећна и ова друга недјеља Васкрсења Христовог, којег славимо од Васкрсења до Вазнесења, јер сваке недјеље славимо Васкрсење Христово, као што смо славили и прву недјељу Васкрсења (на сам Васкрс).

Опширније...

ВЛАДИКА ЈЕГАРСКИ ПОРФИРИЈЕ

ПОУКЕ КЛИСИНСКИМ МОНАСИМА О МОНАШКОМ ЖИВОТУ

"Човек је створен за заједницу, и само кроз заједницу се потврђује као икона Божија, што не подразумева да неко ко живи усамљен као појединац не може ту заједницу да остварује, али то, по мом дубоком убеђењу, кад човек живи као усамљеник, oн у монашком смислу те речи, никада не треба да о томе одлучује сам, него то увек бива по благослову старешине или Православног Епископа, а никада не треба да буде, као нешто изнуђено, јер је то само остваривање егоизма, од кога сви патимо и болујемо..."

Опширније...

ЕПИСКОП ЗХП ГРИГОРИЈЕ

БЕСЈЕДА ВЛАДИКЕ ГРИГОРИЈА

Епископа захумско-херцеговачког и приморског  изговорена у Манастиру Клисини, 28. фебруара 2008. године, у Недјељи о блудном сину.

„...Апостол који смо данас читали говораше о томе на какво смо позвани звање и призвање као људи створени од Бога, и као дјеца Божија, и народ Божији. Створени смо да се сјединимо с Богом, да будемо једно са Њим и да живимо у дому Оца Небескога.

 

Опширније...

ИГУМАН СИМОНОПЕТРИТСКИ ЈЕЛИСЕЈ

Разговори и поуке Игумана симонопетритског, Старца Јелисеја, са Епископом бихаћко-петровачким Г. Хризостомом, Игуманом клисинским Г. Василијем, монаштвом и вјернима у салону Манастира Клисина, након доксологије у манастирском храму, у касним вечерњим часовима, 2. јуна 2010-ог Љета Господњег

Опширније...

СИМОНОПЕТРИТСКИ ИГУМАН ЈЕЛИСЕЈ

БЕСЈЕДА  ВИСОКОПРЕПОДОБНОГ АРХИМАНДРИТА О. ЈЕЛИСЕЈА, 

Игумана светогорског Манастира Симонопетре, изговорена у храму Свете Великомученице Марине, у вечерњим часовима 2. јуна 2010. године, приликом доласка у Манастир Клисину

Опширније...