Vinaora Visitors Counter

2382814
Your IP: 3.236.122.9
Server Time: 2021-05-09 22:53:15
     
 

Житије и Чуда

ПРЕПОДОБНИ ГРИГОРИЈЕ СИНАИТ МЛАЂИ

СВЕТИ Григорије Исихаст (млађи), пореклом је са Балкана. По светогорском предању, а и по многим словенским и српским Синаксарима, он је био пореклом Србин. Рођен је крајем 13. или почетком 14. века. Био је ученик Светог Григорија Синаита и Светог Ромила Раваничког, којега је и Житије написао. Оснивач је Светогорског манастира Светог Николаја Чудотворца, познатог због њега под именом Григоријат. Касније је прешао у Србију и од Светог Лазара, кнеза Српског, добио манастир Ждрело у Браничеву (касније назван манастир Горњак), у којем и данас почивају његове свете мошти. Из њиме написаног Житија Св. Ромила Раваничког, као и из других старих књига сазнајемо још о животу и подвизима преподобног Григорија Ћутљивог и ово што ћемо даље изнети.

Опширније...

Чуда Свете Марине


ЈЕЛЕНА КОНСТАНТИНУ, АЛАМБРА - КИПАР

Пуних седам година сам имала проблема са крварењем које се појавило неколико година након рођења моје прве кћерке. У почетку је све било мање-више уредно, али након одређеног времена ствари су измакле контроли и стање је постајало све више узнемирујуће. Срамила сам се да се крећем, била сам у великом стресу и много узнемирена и нисам знала ша да радим. Којег год љекара сам посјећивала, без размишљања сам ишла вјерујући да ћу оздравити.

Опширније...

ЛИЧНО СВЈЕДОЧАНСТВО УЧЕНИЦЕ АНДРИ АНАСТАСИУ ИЗ ИПСУПОЛИСА - ИПСОНА


Зовем се Андри Анастасиу и долазм из мјеста Ипсуполи - Ипсона. Мој велики проблем са ногом датира још од моје дванаесте године живота. Ишли смо разним љекарима ортопедима и ниједан није знао шта ми је и какве мјере да предузме. Након навршене године од почетка мојих проблема, на болном мјесту се појавила једна већа отеклина. Тада моји родитељи одлучише да ме воде код једног онколога - дјечијег хирурга који је рекао да тај дио треба да буде одстрањен како би нестали болови. Оперисана сам, али су болови настављени. Након много покушаја евидентирали су ме амерички љекари који су тада долазили у Параскеваидио. Исти су нам рекли да треба да идем у САД на операцију тако да смо 6. октобра 2002. године заједно с мојом баком отпутовали за Америку. Оперисали су ме, одстранили трулежну кост и то мјесто покрили прахом од костију како би мјесто било залијечено. Љекари су ми рекли да ће тај дио тијела за двије године добити на својој чврстини. Три мјесеца сам била непокретна и након свега, послали су ме на Кипар са гипсом на ногама.

Опширније...

ЧУДО СВЕТЕ МАРИНЕ

Запањујуће савремено чудо Свете Марине на острву Андрос.
Исцељење Андреја Вассилиу са Кипра

У Грчкој су добро познати са телевизијских програма, јер су тражили донатора за њиховог дечака Андреја, који је патио од леукемије. Донатор је заиста пронађен и родитељи су почели припреме за њихово путовање у Хјустону, Тексас САД, где је трансплантација коштане сржи требала да буде извршена. У међувремену, они су се молили, молили су Господа Исуса Христа да спасе њиховог дечака.

Пре него што су отпутовали у САД родитељи су чули за чуда Св. Марине и позовали манастир Св. Марине који се налази на острву Андрос у Грчкој, тражећи Њен благослов. Настојатељ манастира, Архимандрит О. Кипријан обећа им да ће се молити Светој Марини. Он је такође пожелео родитељима да Св. Марина буде са Андрејем у операционој сали, да му помогне. Са благословом Старца Кипријана и јаком вером да ће Св. Марина заиста помоћи, породица Вассилиу се запутила у САД.

Опширније...

Још чланака...

  1. ЖИТИЈЕ