Vinaora Visitors Counter

2382806
Your IP: 3.236.122.9
Server Time: 2021-05-09 22:22:26
     
 

Издаваштво

НОВА ИЗДАЊА: ПОРОДИЧНИ КОНФЛИКТИ

У издању Манастира Клисина из штампе је изашла још једна књига руског свештеника Павла Гумерова, под називом „Породични конфликти – превентива и лечење“.

Издвојили смо један чланак из ове књиге, како бисмо вам приближили проблеме којима се бави ова књига, нудећи рјешења за све учесталије породичне конфликте.

Опширније...

НОВА ИЗДАЊА: АСКЕТИКА ЗА МИРЈАНЕ

У издању манастира Клисине из штампе је изашла још једна књига свештеника Павла Гумерова. Реч је о књизи која носи назив ПРАВОСЛАВНА АСКЕТИКА ЗА МИРЈАНЕ, О борби са страстима. Као што и сам наслов говори, књига нам појашњава појам греха и страсти, како делују на човека и такође како да се човек ослободити од власти греха и страсти. Оно што је, рекло би се ново, у овој књизи, јесте, да је она у потпуности прилагођена савременом човеку и данашњем времену као и искушењима које ово време собом носи.

Сам писац ове књиге отац Павле у њеном уводу говори о томе, да су некада омиљено штиво биле књиге „ Добротољубље“, „ Лествица“ и остала душекорисна дела, а да савремени православни хришћани, нажалост, ретко узимају у руке те велике књиге.

Опширније...

ЖИТИЈЕ СВЕТОГ ВИСАРИОНА САРАЈА

У издању Светомаринског Манастира Клисина, а с благословом Епископа бихаћко-петровачког Г. Хризостома, из штампе је изашла још једна књига, под називом „Свети Преподобномученик Висарион Сарај Сански – житије,служба и акатист“.

Ријеч је о првом Житију нама готово непознатог угодника Божијег, који је своје овоземаљско постојање отпочео у санском крају 1714. године, да би се овим Житијем и вратио у њега, овај пут као неугасива воштаница пред Престолом Христа Господа, Којем је неуморно служио сав свој живот, и за Кога је мученички пострадао у 18. вијеку, у вријеме прогона православних хришћана на подручјима данашње западне и централне Румуније, када је римокатоличка црква, потпомогнута моћном Хабзбуршком монархијом, настојала да под своје окриље преведе што већи број православних Румуна и Срба.

Опширније...

„ДОМАЋА ЦРКВА“ – ПРИРУЧНИК ЗА ПОРОДИЧНИ ЖИВОТ

У времену када је породица и породични живот на маргини вриједносног система у земљама гдје је потрошачко друштво доманинатно, појавила се књига „Домаћа црква“, коју је написао руски свештеник Павле Гумеров, дајући тиме велики допринос борби за очување породице, као мале цркве, јер је заједништво у породици, проткано љубављу и разумијевањем, предуслов спасења у Цркви Христовој, која већ више од 2000 година афирмише вјечне вриједности породичне заједнице.  

Опширније...

„СУЗЕ МУЧЕНИЦЕ ХРИСТОВЕ“

У издању Светомаринског Манастира Клисина, а с благословом Епископа бихаћко-петровачког Г. Хризостома, свјетло дана угледала је још једна књига. Овај пут ријеч је о збирци пјесама духовне садржине под називом„Сузе мученице Христове“, чији је аутор Милош Ернаут Сански.

По ријечима рецензента књиге госпође Сашке Остојић, дипломираног филолога из Београда, пјесник „не губећи на умјетничкој вриједности једнаким жаром осликава стварност, те даје слике светитеља, описује васкрсења порушених храмова, свједочи косовску данашњицу... Пјесник се у завршници ове књиге појављује и попут ријеке која је протицала кроз стихове освећене храмовима, светитељима, прецима, корјенима... она се напослијетку улива, тј. проналази своје ушће, самог Христа...“

Опширније...

Још чланака...

  1. СВЕТА ТАЈНА ПРИЧЕШЋА