Vinaora Visitors Counter

2382834
Your IP: 3.236.122.9
Server Time: 2021-05-09 23:37:53
     
 

СЛИКОВНИЦА О СВЕТОМ САВИ - у пдф формату-

Током прошле 2009. године, по благослову Епископа бихаћко-петровачког Г. Хризостома, свјетло дана угледала је сликовница Свети Сава – Први архиепископ српски, која говори о животу и дјелу Светог Саве, на начин прилагођен малишанима, за које је и писана. Сликовницу је написала Тијана Мирковић, док се за пригодне илустрације побринула Тијана Ранђеловић.

Због значаја који Свети Сава има у српском народу и његовој Цркви, неопходно је и најмлађе нараштаје упознати са његовим крстоносним животом, који је у сликовници приказан по поглављима, онако како то приличи радовима овога типа.


Свети Сава је одувијек био инспирација умјетницима, узор подвижницима, радост тужнима, док је у срцима најмлађих представљао и представља доброг оца, који брине о спасењу душа оних над којима је постављен као пастир стада Христовог. Због тога је кроз ову сликовницу и приказан као онај угодник Божији на чији се живот морамо угледати, још као дјеца. Из тих разлога, по благослову Епископа бихаћко-петровачког Г. Хризостома, ова ће сликовница бити доступна у пдф формату, а моћи ће се прочитати на сајту Епархије бихаћко-петровачке, као и на сајту Манастира Клисина.
Сликовница Свети Сава – Први архиепископ српски може се купити у продавници Манастир Клисина по веома повољној цијени. Због тога позивамо све родитеље, вјероучитеље и учитеље да живот и дјело Светог Саве приближе дјеци о којој се старају, како би нови нараштај имао могућност да расте знајући основне истине о ономе који је ударио темеље нашој држави и Цркви, а који и данас молитвено посредује за нас пред лицем Васкрслог Господа.

Сликовницу можете отворити овдје!