2
мај
2016

ВАСКРС У КЛИСИНИ

Vaskrs (21)Тачно у поноћ звона са манастирског звоника огласила су почетак Васкршњег јутрења у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, у чијем наставку је служена Васкршња Литургија.     
Свету Литургију служио је настојатељ настојатељ наше Свештене Обитељи, високопреподобни игуман Василије (Рожић), док је богослужење, за пјевницом, између осталих, увеличала Хилда Хрекес, православна вјерница из Сирије.    
Непосредно прије почетка Васкршњег јутрења и Свете Литургије отац Данило, сабрат манастира Клисина, заједно са двојицом пријатеља наше Свештене Обитељи, донио је Благодатни Огањ, који је за духовне потребе нашег манастира и вјерујућих људи донесен из Бањалуке. Долазак Светог Огња обрадовао је присутни вјерујући народ, који је и ове године имао прилику и част да упали васкршње свијеће над Огњем којег је, силом Својом, упалио сам Творац, чинећи чудо и ове године у храму Васкрсења Христовог у Јерусалиму.    
Током Свете Литургије прочитана је Васкршња посланица Његове Светости патријарха српског Господина Иринеја, коју је, заједно са свим архијерејима, упутио свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима Српске Православне Цркве.    
Присутним вјерницима,у складу са древном традицијом,подијељена су освећена јаја, те је Васкршње заједничарење настављено и након Литургије у трпезарији манастирског конака, гдје су вјерници једни другима честитали празник Васкрсења Христовог.
Желећи да Васкрсење Христово у свима нама васкрсне вјеру, љубав и доброту, све пријатеље и поклонике наше Свештене Обитељи, као и сав православни свијет и сву творевину, најрадосније поздрављамо, кличући заједно са Анђелима и Светима:    

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

извор: Манастир Клисина