13
мај
2015

У МАНАСТИРУ КЛИСИНА ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ И ИМЕНДАН ИГУМАНА ВАСИЛИЈА

Vasilije Ostroski (53)Служењем празничног бденија, које је започело у 21 час и 30 минута, у манастиру Клисина отпочело је молитвено празновање Светог Василија Острошког Чудотворца. Бденије је служио јеромонах Методије (Крагуљ), настојатељ манастира Гомионица, а за пјевницом су били: архимандрит Варнава (Дамјановић), намјесник манастира Трескавац, игуман Василије (Рожић), настојатељ манастира Клисина, те Хилда Хрекес, православна студенткиња из Сирије. Након бденија, присутни вјерни народ помазан је светим уљем.    
          На сам дан празника, Света Литургија започела је у девет часова у присуству вјерног народа, манастирског братства и драгих гостију, који су дошли да својим присуством увеличају духовну радост овог великог празника, али и имендан нашег игумана, оца Василија. Тим поводом , освећен је и преломљен славски колач и освећено кољиво. С обзиром да је Свети Василије Острошки Крсна Слава организације „Срби за Србе“, освећен је још један славски колач и кољиво, а у својој бесједи игуман Василије пожелио је много успјеха овој хуманитарној организацији.    
          За све присутни народ и драге госте у трпезарији манастирског конака приређен је славски ручак, током којег је Хилда Хрекес из Сирије изводила српске етно пјесме.    
          Молећи се Светом Оцу Василију да и даље бдије над српским народом, благодаримо Господу што нас је удостојио да се још једанпут саберемо у Његово Име, да га Прослављеног прославимо, благодарећи Му на свим даровима којима нас несебично дарује.
                                        Свети Оче Василије Острошки, моли Бога за нас!   

извор: Манастир Клисина