14
нов
2016

ПРВО ЛИТУРГИЈСКО ВЈЕНЧАЊЕ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

liturgijsko-vjencanje-koja-i-zoraУ недјељу, 21. по Духовима, у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине Свету Литургију служили су настојатељ манастира Клисина, отац Василије (Рожић), и јеромонах Методије (Крагуљ), старјешина манастира Гомионица.
Током Свете Литургије обављен је чин вјенчања, а у брачну заједницу ступили су Зорица Чолић и Владимир Којић, који су се и вјерили у Манастиру Клисина на празник Успења Пресвете Богородице.    
Литургијском вјенчању, поред свештенослужитеља, манастирског братства, младенаца и кумова, присуствовали су родитељи, браћа и пријатељи млагод брачног пара, али и присутни вјерници који су вјенчанима пожељели срећу и живот по заповијестима Божијим, док је игуман Василије Зорици и Владимиру указао на важност испуњавања брачних завјета, како би се ова заједница, заснована на светотајинском животу Цркве Христове, одржала и развијала.
За све присутне у трпезарији манастирског конака припремљено је послужење,  а младенци су радост поводом заснивања брачне заједнице наставили у кругу својих породица и пријатеља.

извор: Манастир Клисина