19
јан
2016

ПРАЗНИК БОГОЈАВЉЕЊА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

Bogojavljenje 2016 (15)У навечерје Богојављења, у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, служено је вечерње богослужење, а на сам дан празника Света Литургија.
У складу са вијековном традицијом Православне цркве обављен је обред освећења воде, а освећеном водом кропљен је и манастирски конак, као и сви вјерници и манастирско братство који су присуствовали богојављенској Литургији.
Вјерници су, симболично, својим домовима понијели флашице са освећеном водом, да би богојављенску радост јављања сва три Лица Свете Тројице пренијели и у своје домове.
Празник Богојављења је празник који нас подсјећа на свети дан када је у ријеци Јордан, у времену почетка своје овоземаљске мисије, крштен од стране Светог Јована Претече наш Господ и Спаситељ Исус Христос, и када се, у виду гласа и голуба, човјечанству пројавила Света Тројица, собом свједочећи јединство са родом људским, којег је из смрти, Васкрсењем, подигао Господ Исус Христос. Свим православним вјерницима, нашим пријатељима и поклоницима, желимо срећан данашњи празник, а братство манастира Клисина упућује свим људима добре воље традиционални богојављенски поздрав:

Бог се јави!

извор: Манастир Клисина