9
јул
2018

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВОГ КОНАКА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

Са радошћу обавјештавамо све пријатеље и поклонике Светомаринске Свештене Обитељи да су, по благослову Епископа бихаћко-петровачког Господина Сергија, 9. јула 2018. године, започети радови неопходни за почетак изградње новог манастирског конака. Уклоњен је дио оградног манастирског зида, а сљедећи радови, на изградњи конака, услиједиће у наредним данима.     
          Уз Божију помоћ и благослов нашег Епископа Сергија, темељи будућег манастирског конака биће освештани на дан манастирске славе, на празник Свете Великомученице Марине, 30. јула 2018. године.    
          Манастир Клисина, од самих својих почетака,има потребу за функционалним конаком, како за манастирско братство, тако и за госте, који су до сада, због недовољног простора, често пута морали потражити гостопримство на неком другом мјесту.     
Постојећи манастирски конак, чија је градња започела 1994. године, не задовољава, у потпуности, све манастирске потребе, па смо били приморани на изградњу новог конака.     С обзиром да су наша хтијења изнад наших скромних моћи, молимо све оне благочестиве хришћане који су у могућности да нам помогну својим прилогом, да бисмо што прије завршили нови конак, чија изградња управо почиње.    
          Вјерујући да ће нас ваша братска љубав пратити као и до сада, молимо се за све вас, призивајући небески благослов и молитвено заступништво Свете Марине, сада и до краја вијека!

извор: Манастир Клисина