Vinaora Visitors Counter

2253180
Your IP: 18.204.55.168
Server Time: 2020-08-05 23:01:51
     
 

ПОСЉЕДЊА СВЕТА ЛИТУРГИЈА У СТАРОМ ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ МАРИНЕ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

У недјељу, 15. августа 2010. године, у постојећем храму Свете Великомученице Марине служена је посљедња Света Литургија, јер се због радова на проширењу храма приступило изношењу иконостаса и другог црквеног инвентара, јер наставак радова подразумијева рушење звоника малог храма, као и свода наоса /лађе цркве/, с тим што ће једина веза новог и старог храма остати стубови у лађи црквеи фрескописани дио олтарске апсиде, као спона два времена, малог и великог храма, прошлости и будућности.

Опширније...

МОШТИ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА (ВИТКОВИЋА)


У Манастиру Клисина, иако то многи не знају, чува се дио моштију Светог схимонаха Георгија (Витковића) Светогорца, који својим физичким присуством (преко Светих Моштију) и духовно обитава са петочланим светомаринским братством, бдијући љубављу Христовом над овим светим Манастиром.
Ослобођен од стега времена и простора, уткан у нетварну стварност Христа Господа, Свети схимонах Георгије (Витковић) духовно општи са свима онима који му се молитвено обраћају, тражећи у њему духовно уточиште и мирну луку на узбурканој пучини овоземаљског постојања. И Свети схимонах Георгије, својом неизрецивом љубављу, са радошћу прима у свој онострани загрљај све оне христочежњиве душе, које му молитвом прилазе. И свако од нас, ко је имао тај благослов да се поклони његовим Светим Моштима, бар једном се запитао:
- Ко је заправо Георгије Витковић?

Опширније...

У КЛИСИНИ ПРОСЛАВЉЕНА МАНАСТИРСКА СЛАВА

У молитвеном сабрању и духовној радости братство Манастира Клисина, са гостима и вјерним народом, свечано и са љубављу прославило је дан молитвеног спомена Свете Великомученице Марине, која својим небеским заступништвом и својим Светим Моштима даноноћно бдије над овим светим Манастиром.

Прослава Манастирске славе започела је празничним бденијем, у навечерје празника, које је служио Епископ осјечко-пољски и барањски Г. Лукијан /Владулов/, којем су у олтару саслуживали свештеномонаси из више манастира наше помјесне Цркве Српске, уз присуство великог броја вјерника.

Опширније...