Vinaora Visitors Counter

2253101
Your IP: 18.204.55.168
Server Time: 2020-08-05 21:37:58
     
 

ВЕЧЕРАС БДЕНИЈЕ УОЧИ ПРАЗНИКА СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ ЧУДОТВОРЦА

         Обавјештавамо све пријатеље и поклонике наше Свештене Обитељи да ће вечерас, 11. маја 2013. године, са почетком у 21 час и 30 минута бити служено празнично бденије у част наступајућег празника Светог Василија Острошког Чудотворца.

Опширније...

ПРАЗНИК ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА 2013

         Васкрсење Христово, Празник над Празницима,  најзначајнији догађај у историји свијета и човјека, молитвено и са радошћу надрадосном прослављен је широм Васељене, па тако и у Светомаринском манастиру Клисина, у којем је тачно у поноћ започело Васкршње јутрење, да би потом услиједила Света Литургија.

Опширније...

ВЕЛИКА СУБОТА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА 2013

Синоћ, са почетком у 21 час и 30 минута, у манастирском храму Свете Великомученице Марине служено је Опијело Христово, у спомен на голготску смрт нашег Спаситеља Исуса Христа. Иначе, ову богослужбену химнографију, која се још назива и Плач Мајке Божије, саставио је у десетом вијеку Симеон Логотет, у вријеме византијских царева.

Опширније...

ВЕЛИКИ ПЕТАК У МАНАСТИРУ КЛИСИНА 2013

          Служењем вечерњег богослужења са изношењем плаштанице, као и претходним служењем Царских часова,  у манастиру Клисина обиљежен је најтужнији дан у историји свијета и човјека, знајући да је на овај дан Господ наш Исус Христос, Помазаник и Спаситељ рода људскога, распет на Крсту, запечативши сопственим страдањем Своју неизмјерну љубав према свијету и роду људском.

Опширније...

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК У МАНАСТИРУ КЛИСИНА 2013

         Служењем Свете Литургије у јутарњим часовима, као и служењем Великог Бденија, у вечерњим часовима, на којем је читано дванаест страсних јеванђеља, молитвено је у манастиру Клисина обиљежен Велики Четвртак, којим се Црква Христова сјећа посљедњег Христовог дана на земљи који је провео са Својим ученицима, када је установио Свету Тајну Евхаристије и када је издан, како је и пророковано у Старом Завјету.

Опширније...

ОБАВЈЕШТАВАМО 2013

све православне вјернике да ће за предстојеће Васкршње празнике у Манастиру Клисина важити сљедећи

Опширније...

Страсна седмица

          Својим свакодневним пребивањем у храму у посљедњој недјељи Своје земаљске мисије, током које је проповједао Јеванђеље, Господ је осветио дане у овој седмици, чинећи их великим и светим. Сразмјерно важности догађаја током Страсне седмице сваки од дана у њој назива се великим.

Опширније...

ЦВЈЕТНА НЕДЈЕЉА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА 2013

          У навечерје празника којим прослављамо Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим, у капели Манастира Клисина служено је вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника служена је Света Литургија, током које су присутни вјерници, заједно са манастирским братством, приступили Светој Тајни Причешћа.

Опширније...