Vinaora Visitors Counter

2260494
Your IP: 54.160.19.155
Server Time: 2020-08-12 08:53:05
     
 

ПЕТРОВДАН У КЛИСИНИ

        Празник првоврховних апостола Петра и Павла богослужбено је обиљежен у Светомаринском манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника служено вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника Света Литургија. 

Опширније...

ИВАЊДАН У КЛИСИНИ

       Празник Рођења Светог Јована Крститеља, у народу познатији као Ивањдан, богослужбено је обиљежен у Светомаринском манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника служено вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника Света Литургија.

Опширније...

ПОЧЕТАК ПЕТРОВДАНСКОГ ПОСТА

          Ове године, 1. јула, започиње Петровдански или Апостолски пост, који је посвећен Светим Апостолима Петру и Павлу. Овај пост установљен је од стране светих отаца у четвртом вијеку, у част првоврховних Апостола, којим Црква Христова и њени вјерни дугују неизмјерну захвалност за ширење и утврђивање хришћанске вјере.

Опширније...

ВИДОВДАН У КЛИСИНИ

        Служењем вечерњег богослужења са петохљебницом, у навечерје празника, као и Светом Литургијом, на сам дан празника, у манастиру Клисина обиљежен је највећи српски национални празник – Видовдан.    
         Видовдан је празник којим се српски народ и његова Црква сјећају косовских мученика и њихове жртве коју су принијели на олтар слободе, вјере и рода, и тиме се уписали у књигу бесмртника.

Опширније...

ПРАЗНИК СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

          Празник Силаска Светог Духа на Апостоле, који се још назива и Педесдетницом, молитвено је обиљежен у манастиру Клисина, гдје је у навечреје празника служено вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника Света Литургија, у чијем је наставку служено вечерње богослужење.

Опширније...

НЕДЈЕЉА СВЕТИХ ОТАЦА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

          Служењем вечерњег богослужења, у навечерје недјеље, као и Светом Литургијом, на сам недјељни дан, у Светомаринском манастиру Клисина молитвено је обиљежена седма недјеља по Пасхи – Недјеља Светих Отаца Првог васељенског сабора.

Опширније...

ПРАЗНИК ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

        Служењем великог вечерњег богослужења са петохљебницом, уочи  празника, као и Светом Литургијом, на сам дан празника, у Манастиру Клисина обиљежен је Празник Вазнесења Господњег, у вјерном народу познатији као Спасовдан.

Опширније...

НЕДЕЉА СЛИЈЕПОГА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

         Служењем вечерњег богослужења, у навечерје празника, као и Светом Литургијом, на сам дан празника, у манастиру Клисина молитвено је обиљежена Недјеља Слијепога.

Опширније...