Vinaora Visitors Counter

2253173
Your IP: 18.204.55.168
Server Time: 2020-08-05 22:57:25
     
 

ПРАЗНИК СВЕТОГ НИКОЛАЈА МИРЛИКИЈСКОГ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

         Празник Светог Оца Николаја, Чудотворца Мирликијског, у народу познатији као Никољдан богослужбено је обиљежен у Манастиру Клисина. У навечерје празника служено је вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника Света Литургија. 

Опширније...

ВАВЕДЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

        Празник Ваведења Пресвете Богородице богослужбено је обиљежен у Светомаринском Манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника служено вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника служена је Света Литургија, на кој се вјерници, заједно са манастирским братством, удостојили примања Свете Тајне Причешћа.

Опширније...

Старац Порфирије у диптиху светих

         Нa јучерашњем заседању Свети Архијерејски Сабор Цариградске Патријаршије, под председавањем Патријарха Вартоломеја, у диптих светих унео је старца Порфирија.
         Преподобни старац Порфирије је рођен 1906. године  у селу Свети Јован на острву Евија. Његово световно име било је Евангелос Баирактарис и веома рано је показао склоност ка монаштву.

Опширније...

ПРАЗНИК САБОРА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА

         Празник Сабора Светог Архангела Михаила, у народу познатији као Аранђеловдан, богослужбено је обиљежен у Светомаринском Манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника служено вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника Света Литургија.

Опширније...

СВЕТИ ВЕЛИКОМУЧЕНИК ДИМИТРИЈЕ – МИТРОВДАН

         Служењем вечерњег богослужења са петохљебницом, у навечерје празника, као и Светом Литургијом, на сам дан празника, у Светомаринској обитељи Манастира Клисина обиљежен је празник Светог Великомученика Димитрија, у народу познатији као Митровдан. Овим поводом вјернима је изнешено миро Светог Димитрија ради цјеливања.

Опширније...

СВЕТИ АПОСТОЛ ЛУКА И СВЕТИ ПЕТАР ЦЕТИЊСКИ ПРОСЛАВЉЕНИ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

                 Посљедњег дана октобра, по новом календару, Црква Христова посветила је празновању два велика духовна горостоса, Светог Апостола Луке и Светог Петра Цетињског, чији су дуги животи били поновљено Јеванђеље Христово, јер су, сваки на свој начин и у своме времену, служили Господу, прослављајући Име Његове.

Опширније...

ПРАЗНИК СВЕТЕ ПЕТКЕ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

       У Светомаринском манастиру Клисина богослужбено је обиљежена недјеља Светих Отаца Седмог васељенског сабора, као и празник Свете Петке. У навечерје празника служено је вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника Света Литургија, током које се велики број вјерника причестио Пречистима Тајнама – Крвљу и Тијелом Господа Христа. Наиме, велики број православних вјерника већ вијековима практикују завјетне постове у част Свете Петке, међу којима се нарочито истичу жене, сматрајући ову велику Светитељку заштитницом жена.

Опширније...

ПРАЗНИК ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

         Празник Покрова Пресвете Богородице, као једна од слава које прославља Манастир Клисина, свечано и литургијски обиљежен је у овој Светомаринској обитељи.    
          Светопокровско свеноћно бденије, први пут служено на овај велики празник у манастиру Клисина,

Опширније...