Vinaora Visitors Counter

2253182
Your IP: 18.204.55.168
Server Time: 2020-08-05 23:02:42
     
 

ЧЕТВРТА НЕДЈЕЉА ВЕЛИКОГ ПОСТА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

          Четврта недјеља Великог Поста, познатија као Средопосна,  литургијски је обиљежена у Светомаринском манастиру Клисина, гдје су током Свете Литургије Свету Тајну Причешћа примили присутни вјерници и манастирско братство, настављајући тиме великопосни пут покајања, обнове духовног живота и сједињења са Христом.

Опширније...

ТРЕЋА НЕДЈЕЉА ВАСКРШЊЕГ ПОСТА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

          Служењем Свете Литургије у капели Светомаринског манастира Клисина молитвено је обиљежена трећа недјеља Васкршњег Поста, која се још назива и Крстопоклоном.

Опширније...

ДРУГА НЕДЈЕЉА ВАСКРШЊЕГ ПОСТА

          Друга недјеља Васкршњег или Великог Поста, која се још назива и Пачистом, молитвено је обиљежена и у манaстиру Клисина, гдје је у манастирској капели служенa Света Литургија, током које су се вјерни, заједно са манастирским братством, причестили Пречистим Тајнама, Крвљу и Тијелом Господа Исуса Христа.

Опширније...

НЕДЈЕЉА ПРАВОСЛАВЉА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

       У капели манастира Клисина, служењем Свете Литургије, обиљежен је крај прве недјеље Великог Поста, која се још назива и Недјеља Православља. Већина присутних вјерника, како то обично бива у дане Великог поста, приступила је Светој Тајни Причешћа.

Опширније...

ЛИТУРГИЈА ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

         У капели манастира Клисина служена је Литургија Пређеосвећених Дарова, друга по реду откако је започео Велики или Васкршњи Пост.

Опширније...

ПОЧЕТАК ВЕЛИКОГ ПОСТА

          У Свештеној Обитељи манастира Клисина мноштво вјерника  присуствовало је недјељном богослужењу – Светој Литургији – како би се духовно припремили за предстојеће дане Великог Поста.

Опширније...

НЕДЈЕЉА МЕСОПУСНА И ДАН СВЕТОГ ХАРАЛАМПИЈА У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

         У посљедњој недјељи пред почетак Великог или Васкршњег поста, у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, служена је Света Литургија.

Опширније...

СРЕТЕЊСКА ДУХОВНА РАДОСТ У МАНАСТИРУ КЛИСИНА

         Празник Сретења Господњег, већ по традицији, свечарски је обиљежен у манастиру Клисина, гдје је, у присуству великог броја вјерујућих, Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије началствовао Светом  Архијерејском Литургијом.

Опширније...