poslednja-propoved-protestantskog-nemackog-pastora-iz-1945-o-srbima
објављено: септембар 24, 2016.   извор: Ослобођење.рс
категорија: Чланци

poslednja-propoved-protestantskog-nemackog-pastora-iz-1945-o-srbima“Убијали смо стотину Срба који су бранили земљу за једног убијеног нашег војника који је иначе претстављао власт окупатора насилника. Па не само то да смо чинили него смо благонаклоно гледали како су тамо пуцали са свих страна. Знали смо да се овде међу нама налази 5000 Срба, који су некад представљали друштвену елиту у својој земљи а сада су личили на живе костуре, изнемогли и малаксали од глади.“ (више…)

више
 
ljuta-je-smrt-gresnika
објављено: септембар 11, 2016.   извор: Пријатељ Божији
категорија: Чланци

ljuta-je-smrt-gresnikaУ болници је умро старац. Дијагноза његове болести била је слична суду који је изрекао смртну казну. Његово име је било познато целом свету, али никаква људска сила га није могла спасити. Једина помоћ коју су му његове колеге, лекари, могли указати – била је да се убризга доза морфијума у вену, од које се он већ не би могао пробудити. (више…)

више
 
Prijatelj Boziji posjeta (29)
објављено: септембар 3, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Prijatelj Boziji posjeta (29)На срећу и задовољство братства нашег манастира, али и на обострану духовну корист и радост, поново су нас посјетили представници православне Фондације „Пријатељ Божији“: Марко и Невенка Сандаљ, те Хаџи Братислав Николић. (више…)

више
 
Pravilnik
објављено: септембар 1, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести, Чланци

PravilnikСве оне који долазе у наш манастир, али и оне који то тек намјеравају, желимо упознати са основним правилима манастирског реда, којег би сваки посјетилац требао да се придржава. На плакату (СЛИКА ИСПОД) можете видјети како требате бити одјевени и којих се правила требате држати, како не бисте реметили устаљени манастирски образац живота и како бисте поштовали светињу коју походите.  (више…)

више
 
Gospoina, vjeridba (133)
објављено: август 29, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Gospoina, vjeridba (133)Празник Успења Пресвете Богородице, којим се молитвено обиљежава успомена на смрт Пресвете Богородице, богослужбено је обиљежен у Светомаринском Манастиру Клисина, гдје је у навечерје овог великог празника служено вечерње богослужење са петохљебницом. (више…)

више
 
Piljara Ana (22)
објављено: август 25, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Piljara Ana (22)Без Мирослава и Иване, али и њихове кћерке Ане, незамислива су недјељна и празнична богослужења у нашем манастиру, а њихова кћерка Ана мезимица је, како манастирског братства, тако и осталих вјерника који редовно долазе у наш манастир. Временом смо постали једно, сродили се вјером, спријатељили се братском љубављу. (више…)

више
 
Preobrazenje 2016 (15)-1
објављено: август 20, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Preobrazenje 2016 (15)-1 Празник Преображења Господњег, који се убраја у 12 великих Христових празника, свечано и молитвено прослављен је и у Манастиру Клисина служењем Свеноћног бденија, које је започело у 21 час.  Прво је услиједило Вечерње богослужење са петохљебницом, а потом и јутрење, а на крају Бденија игуман клисинске Свештене Обитељи, високопреподобни игуман Василије (Рожић), служио је и Свету Литургију, (више…)

више
 
Najava bdenja Preobrazenje
објављено: август 17, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Najava bdenja PreobrazenjeПоводом празника Преображења Господњег у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, 18. 8. 2016. године, са почетком у 21 час биће служено Свеноћно бденије. Након вечерњег богослужења биће служено јутрење, а у наставку Света Литургија, током које ће се сви вјерници, који се припремају постом и молитвом, моћи причестити Крвљу и Тијелом Господа Христа. (више…)

више
 
Iznosenje Krsta (75)
објављено: август 15, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Iznosenje Krsta (75)На празник Изношења Часног Крста и Светих Макавеја, на дан почетка Великогоспојинског поста, Свету Литургију у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине служио је настојатељ манастира Клисина, високопреподобни игуман, отац Василије, који је окупљеним вјерницима истакао важност Великогоспојинског поста, истакавши (више…)

више
 
Погледај све вијести