petka-2016-16
објављено: октобар 27, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

petka-2016-16У Светомаринском манастиру Клисина богослужбено је обиљежн празник Свете Петке. У навечерје празника служено је вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника Света Литургија, током које се велики број вјерника причестио Пречистима Тајнама – Крвљу и Тијелом Господа Христа. (више…)

више
 
pokrov-2016-85
објављено: октобар 14, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

pokrov-2016-85Велику духовну радост Светомаринској Обитељи и вјерницима сабраним у нашем манастиру донио је отац Методије, старјешина Манастира Гомионица, који је, заједно са браћом у Христу из Бањалуке, донио оригиналну икону која датира из 15. вијека, тако да су братија и вјерници цјеливали ову свету икону, која је кроз вијекове чувала Световаведењски манастир Гомионицу.  (више…)

више
 
najava-bdenja-preobrazenje
објављено: октобар 8, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

najava-bdenja-preobrazenjeПоводом празника Покрова Пресвете Богородице у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, 13. 10. 2016. године, са почетком у 21 час биће служено Свеноћно бденије. Након вечерњег богослужења биће служено јутрење, а у наставку Света Литургија, током које ће се сви вјерници, који се припремају постом и молитвом, моћи причестити Крвљу и Тијелом Господа Христа. (више…)

више
 
nedelja-15-vl-atanasije-7
објављено: октобар 3, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

nedelja-15-vl-atanasije-7У недјељу 15. по празнику Силаска Светог Духа на Апостоле, а на дан када се молитвено помињу Свети Мученици Трофим, Саватије и Доримедонт, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Свете Великомученице Марине у Манастиру Клисина. (више…)

више
 
vozdvizenje-2016-24-1
објављено: септембар 28, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

vozdvizenje-2016-24-1Празник Воздвижења Часног Крста, у народу познатији као Крстовдан, богослужбено је обиљежен у Светомаринском манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника служено вечерње богослужење, а на сам дан празника Света Литургија, током које су се вјерници и манастирско братство причестили Крвљу и Тијелом Господа Христа. (више…)

више
 
poslednja-propoved-protestantskog-nemackog-pastora-iz-1945-o-srbima
објављено: септембар 24, 2016.   извор: Ослобођење.рс
категорија: Чланци

poslednja-propoved-protestantskog-nemackog-pastora-iz-1945-o-srbima“Убијали смо стотину Срба који су бранили земљу за једног убијеног нашег војника који је иначе претстављао власт окупатора насилника. Па не само то да смо чинили него смо благонаклоно гледали како су тамо пуцали са свих страна. Знали смо да се овде међу нама налази 5000 Срба, који су некад представљали друштвену елиту у својој земљи а сада су личили на живе костуре, изнемогли и малаксали од глади.“ (више…)

више
 
ljuta-je-smrt-gresnika
објављено: септембар 11, 2016.   извор: Пријатељ Божији
категорија: Чланци

ljuta-je-smrt-gresnikaУ болници је умро старац. Дијагноза његове болести била је слична суду који је изрекао смртну казну. Његово име је било познато целом свету, али никаква људска сила га није могла спасити. Једина помоћ коју су му његове колеге, лекари, могли указати – била је да се убризга доза морфијума у вену, од које се он већ не би могао пробудити. (више…)

више
 
Prijatelj Boziji posjeta (29)
објављено: септембар 3, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Prijatelj Boziji posjeta (29)На срећу и задовољство братства нашег манастира, али и на обострану духовну корист и радост, поново су нас посјетили представници православне Фондације „Пријатељ Божији“: Марко и Невенка Сандаљ, те Хаџи Братислав Николић. (више…)

више
 
Pravilnik
објављено: септембар 1, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести, Чланци

PravilnikСве оне који долазе у наш манастир, али и оне који то тек намјеравају, желимо упознати са основним правилима манастирског реда, којег би сваки посјетилац требао да се придржава. На плакату (СЛИКА ИСПОД) можете видјети како требате бити одјевени и којих се правила требате држати, како не бисте реметили устаљени манастирски образац живота и како бисте поштовали светињу коју походите.  (више…)

више
 
Погледај све вијести