Slava 2016 najava
објављено: јул 25, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Slava 2016 najavaПоводом манастирске славе, Свете Великомученице Марине,
Манастир Клисина ПОЗИВА православне вјернике да узму молитвено учешће на богослужењима која ће, поводом манастирске Славе, бити служена у нашој Свештеној Обитељи. (више…)

више
 
Najmirnija slika
објављено: јул 21, 2016.   извор: интернет
категорија: Чланци

Najmirnija slikaБио једном један краљ, који је понудио награду уметнику, који му најбоље наслика слику мира. Донели су му много слика. Краљ је погледао све слике. Али су му се само две заиста свиделе, и он је морао да изабере између њих. (више…)

више
 
Vidovdan 2016 (7)
објављено: јун 28, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Vidovdan 2016 (7)Молитвено сећање на принету жртву светог Великомученика кнеза Лазара Косовског и свих оних који привремено и земаљско дадоше за непролазно и вечно, почело је у манастиру Клисина, овог, 2016 – ог Лета Господњег, вечерњим богослужењем са петохљебницом, у навечерје Видовдана. (више…)

више
 
Janjski sabor obavijest 2016
објављено: јун 24, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Janjski sabor obavijest 2016

Због одржавања традиционалног Јањског сабора у манастиру Глоговац, Света Литургија у манастиру Клисина неће бити служена у недјељу, 26. јуна 2016. године.

Управа манастира

више
 
Duhovi 2016 (7)
објављено: јун 19, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Duhovi 2016 (7)Празник Силаска Светог Духа на Апостоле, који се још назива и Педесетницом, молитвено је обиљежен у манастиру Клисина, гдје је на сам дан празника служена Света Литургија, у чијем је наставку служено вечерње богослужење. (више…)

више
 
Spasovdan 2016 (5)
објављено: јун 9, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Spasovdan 2016 (5)Празник Вазнесења Господњег – Спасовдан, којим се Црква сјећа Вазнесења Христовог на Небо, четрдесети дан након Васкрсења, литургијски је обиљежен и у Манастиру Клисина, гдје је у само навечерје празника служено велико вечерње са петохљебницом, које је служио Игуман Василије. (више…)

више
 
Ko je siromasan
објављено: јун 8, 2016.   извор: Часопис ''Ћирилко'' бр. 18/2016.
категорија: Чланци

Ko je siromasanЈедног дана један отац одлучи да поведе свог малог сина на село, с циљем да му покаже како живе сиромашни људи. Био је то, иначе, врло брижан отац и веома имућан човјек, који је омогућио своме сину лагодан живот, трудећи се да дјечак добије најбоље образовање и да му испуни сваку материјалну жељу. (више…)

више
 
Pohlepan monah
објављено: мај 19, 2016.   извор: Часопис ''ПРАВОСЛАВНИ ПУТ'' број 40.
категорија: Чланци

Pohlepan monahАрхимандрит Пахомије живео је у једном великом манастиру. Народ га је волео због доброте, а код братије није био омиљен. И иза леђа су га називали среброљубцем. И уопште – „похлепним монахом“. И заиста, његова раса није била проста, а аутомобил је био добар. А у келији пуно ствари: мноштво књига, икона, разних сувенира и других дарова од не баш сиромашних посетилаца. (више…)

више
 
Vasilije Ostroski 2016 (24)
објављено: мај 12, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Vasilije Ostroski 2016 (24)
Служењем празничног Бденија, које је започело у 21 сат, у Светомаринском манастиру Клисина започело је молитвено празновање Светог Василија Острошког Чудотворца. (више…)

више
 
Погледај све вијести