објављено: мај 21, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

 Служењем вечерњег богослужења, у суботу навече, као и Светом Литургијом, у дан недјељни, у Светомаринском манастиру Клисина молитвено је обиљежен празник, којим се Црква Христова сјећа једног од највећих отаца Цркве – Светог Јована Богослова, али и Шеста недјеља по Празнику Васкрсења Христовог, познатија као Недјеља Слијепога. (више…)

више
 
објављено: мај 14, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

У навечерје када се прославља Недјеља Самарјанке у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине служено је вечерње богослужење, а сутрадан јутарње богослужење и Свету Литургију служио је високопреподобни игуман Василије, уз саслужење епархијског протођакона Николе Перковића, (више…)

више
 
објављено: мај 13, 2017.   извор: Манастир Клисина

 У навечерје празника Светог Василија Острошког Чудотворца у Саборном Манастирском храму Свете Великомученице Марине високопреподобни игуман наше Свештене Обитељи, отац Василије, служио је празнично бденије, током којег су окупљени вјерници и манастирско братство помазани освештаним уљем, (више…)

више
 
објављено: мај 9, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Поводом празника Светог Василија Острошког у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине у Манастиру Клисина богослужења ће бити одржана по сљедећем распореду: (више…)

више
 
објављено: мај 7, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

 У Недјељу Раслабљеног, 7. маја 2017. године, у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, Свету Литургију служио је високопреподобни игуман Василије (Рожић), настојатељ манастира Клисина, а за пјевницом је одговарало братство манастира. (више…)

више
 
објављено: мај 4, 2017.   извор: интернет
категорија: Чланци

Данас  желим да запамтиш ријеч ,,прикривени благослов“,.Дакле, благослов који је скривен под нечим  што изгледа као туга, мука, казна, проблем, трагедија итд. Иза сваког феномена у животу знај да се крије неки благослов, иза било које животне ситуације. Не постоји ништа што се догађа у твом животу, од јутра када се пробудиш до тренутка када заспиш, а да нема виши циљ који делује за твоје добро, твој интерес и у твоју корист. (више…)

више
 
објављено: април 30, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Четрнаести дан по Празнику Васкрсења Христовог, у Недјељу Мироносица, у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине Свету Литургију, након јутарњег богослужења, служио је настојатељ наше Свештене Обитељи, игуман Василије. За пјевницом је појало братство манастира, а већина присутних вјерника причестила се Крвљу и Тијелом Господа Христа. (више…)

више
 
објављено: април 26, 2017.   извор: Епархија бихаћко-петровачка
категорија: Вијести

На дан Светог Василија исповједника /25.априла 2017.године/ Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије уз саслужење представника СПЦ при МО и ОС БиХ, служио је Свету архијерејску Литургију са војним свестеницима МО и ОС БиХ. (више…)

више
 
објављено: април 23, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

 У седми дан по Васкрсу, у недјељу посвећену Светом Апостолу Томи или на Мали Васкрс, како се у народу назива ова недјеља, јутарње богослужење и Свету Литургију у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине служио је настојатељ наше Свештене Обитељи, игуман Василије. (више…)

више
 
Погледај све вијести