објављено: децембар 12, 2017.   извор: ''Светосавско звонце'' бр. 9/2017.
категорија: Светосавско Звонце

„А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осјећаш?“ (Мт 7, 3)
Дошла једна бака код свештеника и пита га:
– Шта да радим са дедом? Постао је сасвим несносан! Свађа се, своју неправедност не признаје, изругује се! (више…)

више
 
објављено: децембар 6, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Издаваштво

Ванбрачна заједница је „школа неодговорности”. Двоје се нашло заједно без икаквих обавеза, ако им се не допадне – растају се, врата су им отворена. Пар се и спојио ради узајамног неодговорног задовољства, а не због ношења бремена оног другог. Нико никоме није дужан. (више…)

више
 
објављено: .   извор: Манастир Клисина
категорија: Чланци

У кратком видеу направљеном од стране гинеколога који се каје за своја учињена преко 1200 абортуса, можете видјети стравичност тог призора који је анимиран до детаља са описом стручњака. Свака иоле нормална савјест након овога имаће јасан став о абортусима. (више…)

више
 
објављено: децембар 5, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празник Ваведења остаће упамћен у нашој Свештеној Обитељи по томе што је наш манастир и званично добио новог искушеника, брата Момира. Традиционално, искушеник, након што је провео кратко вријеме у мирјанској одјећи, облачи се у складу са монашким правилима, то јесте, у искушеничку (свечанију) кошуљу и скуфију (монашка капа). (више…)

више
 
објављено: децембар 3, 2017.   извор: Јутјуб
категорија: Чланци

Видео клип „Зашто је кућно школовање најбоље?“, који вам од срца препоручујемо, показује сву силину родитељске љубави, која је у стању промијенити друштвене обрасце средине, налазе љекара и стереотипе на које нас навикава потрошачко друштво. (више…)

више
 
објављено: децембар 2, 2017.   извор: Пријатељ Божији
категорија: Чланци

Главни доказ тога да се не развијеш духовно је то што си несрећан. Депресија у твојој души, усамљеност, несаница, узнемиреност, стрес – све су то докази да нешто ниси урадио како треба. (више…)

више
 
објављено: новембар 30, 2017.   извор: ''Светосавско звонце'' бр. 9/2017.
категорија: Светосавско Звонце

Лела је радила у великој фабрици за прераду меса. Једног дана, када је завршила своју смену, отишла је у хладњачу да нешто провери.
У тренутку непажње, врата хладњаче су се затворила и она је остала заробљена. Иако је викала и дозивала у помоћ, нико је није чуо. (више…)

више
 
објављено: новембар 27, 2017.   извор: Манастир Клисина

Пријатељ нашег манастира из Бањалуке, Неђо Малешевић, запросио је у  манастиру Клисина своју дјевојку, Драгану Спасојевић. Овај чин обрадовао је све њихове пријатеље, показујући свима да је љубав тријумф живота, те да свака љубав проистиче из Оца Љубави, Христа Исуса.
Драгани и Неђи желимо свако добро овога и онога свијета, а сваком бићу на планети да пронађе радост љубави у Господу нашем, Исусу Христу. (више…)

више
 
објављено: .   извор: књига ''ПРАВОСЛАВНА АСКЕТИКА ЗА МИРЈАНЕ''
категорија: Чланци

Чиме се лечи страст стомакоугађања? Свети оци саветују да свакој страсти треба супроставити врлину. И демон стомакоугађања се не изгони осим молитвом и постом (Мт. 17,21). Пост је велика васпитна дисциплина. Блажен је онај који је навикнут на душевно и телесно уздржање и који ревносно поштује црквене постове и посне дане. (више…)

више
 
Погледај све вијести