Blagodatni Oganj
објављено: април 30, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Blagodatni OganjВечерас у поноћ у манастир Клисина стиже Благодатни Огањ! Сви ви који желите понијети Огањ својим домовима понесите лампињон!
Управа манастира Клисина.

више
 
Veliki Petak (44)
објављено: .   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Veliki Petak (44)У присуству манастирског братства и вјерног народа, у Манастиру Клисина обиљежен је Велики Петак, којим се Црква Христова присјећа најтужнијег дана у историји свијета и човјека.
         У јутарњим часовима служени су такозвани „Царски часови“, у послијеподневним се износила Плаштаница, а у касним вечерњим часовима служено је Опијело Христово /Плач Мајке Божије/. (више…)

више
 
Veliki Cetvrtak 2016 (5)
објављено: април 29, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Veliki Cetvrtak 2016 (5)         Служењем Свете Литургије у јутарњим часовима, као и служењем Великог Бденија, у вечерњим часовима, на којем је читано дванаест страсних јеванђеља, молитвено је у манастиру Клисина обиљежен Велики Четвртак, којим се Црква Христова сјећа посљедњег Христовог дана на земљи који је провео са Својим ученицима, када је установио Свету Тајну Евхаристије и када је издан, како је и пророковано у Старом Завјету. (више…)

више
 
Raspored - strasna sedmica
објављено: април 26, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Raspored - strasna sedmica             С обзиром да су пред нама дани страдања, али и Васкрсења Господа Исуса Христа, очекујемо да православни вјерници својим присуством испуне храмове широм Васељене, те Вам стога представљамо распоред предстојећих богослужења у Манастиру Клисина.  (више…)

више
 
Irodovi sinovi
објављено: април 25, 2016.   извор: ПријатељБожији
категорија: Чланци

Irodovi sinoviФилм „Иродови синови“ је документарно-аналитичка прича о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској, који је кроз минуле деценије  прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама  и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. (више…)

више
 
Cveti (10)-1
објављено: .   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Cveti (10)-1У навечерје празника којим прослављамо Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим, у храму Манастира Клисина служено је вечерње богослужење, а на сам дан празника служена је Света Литургија, током које су присутни вјерници, заједно са манастирским братством, приступили Светој Тајни Причешћа. (више…)

више
 
Drugo Bdenije (4)
објављено: април 16, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Drugo Bdenije (4)Девет дана уочи празника Цвијети, како то налажу богослужбени канони Православне Цркве, у саборном храму манастира Клисина служено је Друго бденије, током којег је прочитан Акатист Пресветој Богородици. Бденије је служио јереј Владислав Вучановић, свештеник из Паланчишта надомак Приједора. (више…)

више
 
Prvo Bdenije (12)
објављено: април 14, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Prvo Bdenije (12)У присуству манастирског братства и вјерног народа, у храму манастира Клисина служено је Прво бденије, током којег је читан покајни канон Светог Андреја Критског и Житије Свете Марије Египћанке.     (више…)

више
 
Ostrog 2016 (130)
објављено: април 13, 2016.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Ostrog 2016 (130)По благослову Епископа бихаћко-петровачког Господина Атанасија, група од око стотину православних вјерника, предвођених игуманом Василијем, настојатељем манастира Клисина, и ове године била је на поклоњењу чудотворним моштима Светог Оца Василија Острошког, али и црногорским и херцеговачким светињама.  (више…)

више
 
Погледај све вијести