објављено: април 3, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Девет дана уочи празника Цвијети, како то налажу богослужбени канони Православне Цркве, у саборном храму манастира Клисина служено је Друго бденије, током којег је прочитан Акатист Пресветој Богородици. Бденије је служио настојатељ наше Свештене Обитељи, игуман Василије. (више…)

више
 
објављено: март 27, 2020.   извор: интернет
категорија: Чланци

Кажу, живот је стао. А, шта је то тачно стало? Пословни састанци? Испијање еспреса? Напоран рад? Јурњава, пословни састанци и ручкови? Бескрајни шопинзи? (више…)

више
 
објављено: март 18, 2020.   извор: интернет
категорија: Чланци

Глупо ми је што пишем о корона вирусу кад сви пишу и што треба и што не треба. Али ради мојих људи написаћу да знају како да се владају… (више…)

више
 
објављено: март 16, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Драга браћо и сестре, са радошћу вас обавјештавамо да је у манастирском Храму Свете великомученице Марине, настављен фрескопис. (више…)

више
 
објављено: март 12, 2020.   извор: Епархија Бихаћко - Петровачка
категорија: Чланци

Црква је одувијек била прибјежиште, уточиште од зла овога свијета, а осим своје заштитничке улоге за све оне тлачене, обесправљене и прогоњене, Црква је била и остала Дарохранилница вјечних добара – Крви и Тијела Христовог, захваљујући чему смо могли, можемо и моћи ћемо присајединити се са Распетим и Васкрслим Христом, а тиме надвладати смрт, сагласно ријечима Господњим: (више…)

више
 
објављено: март 11, 2020.   извор: Манастир Херцеговачка Грачаница
категорија: Чланци

Јуче на грчком црквеном каналу „Λύχνος“ (лихнос= светиљка) отац Хрисант је навео следећи догађај: један свештеник је отишао да причести неке болеснике у болници за инфективне болести. И један лекар је тражио да се причести … из радозналости? … из неверовања?… (више…)

више
 
објављено: март 4, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Прва Литургија Пређеосвећених дарова током Васкршњег Поста ове године служена је у Манастиру Клисина, у сриједу, 04. марта 2020. године. Литургију је служио настојатељ манастира Клисина, игуман Василије (Рожић). (више…)

више
 
објављено: фебруар 29, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

У складу са древном монашком традицијом да се прва седмица Великог или Васкршњег поста проводе строго у молитви и посту, обавијештавамо све пријатеље Манастира Клисина да ће манастирска капија бити затворена до сриједе, (више…)

више
 
објављено: фебруар 17, 2020.   извор: интернет
категорија: Чланци

Шетам да не дам!

– Ђе ћеш то Миловане?!
– Ђе морам!
– Ђе мораш ког врага, ни до клозета не можеш да те неко не држи!
– Е сад могу и морам! Нико ми не треба! Идем, па макар се и не вратио. (више…)

више
 
Погледај све вијести