објављено: јануар 19, 2021.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празник Богојављења, којим се  Црква молитвено сјећа Христовог Крштења у ријеци Јордан, богослужбено је обиљежен у Светомаринском манастиру Клисина. (више…)

више
 
објављено: јануар 16, 2021.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Поносно најављујемо да ће у нашој Епархији бихаћко-петровачкој по први пут на језеру Балкана бити организовано пливање за Часни Крст. (више…)

више
 
објављено: јануар 14, 2021.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

У јутарњим часовима, у продужетку јутарњег богослужења започела је Литургија светог Василија Великог. Већина присутних вијерника се причестило тијелом и крвљу Господа нашег Исуса Христа, затим је у продужетку служен молебан за ново љето Господње. (више…)

више
 
објављено: јануар 12, 2021.   извор: Теодул
категорија: Чланци

Васцели хришћански свет (осим Срба) за Божић, тачније на Бадњи дан, уноси у своје домове јелку. Овај обичај је у свим хришћанским земљама опстао вероватно због тога што је реч о зимзеленом растињу које је преко целе године зелено, па због тога симболише нашу непромењиву љубав и веру према Богу. (више…)

више
 
објављено: јануар 7, 2021.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

У поноћним часовима звона са нашег пирга огласила су Празник рођења Богомладенца Христа, пововом којег је служена Света Литургија, током које је прочитана божићна посланица светог Архијерејског Синода. (више…)

више
 
објављено: јануар 6, 2021.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празновање Бадњег дана у манастиру Клисина започето је у јутарњим часовима, служењем Литургије Светог Василија Великог, током које се су присутни вјерници и манастирско братство причестили Крвљу и Тијелом Христовим. (више…)

више
 
објављено: .   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Литургијски и по обичајима обиљежено је бадње јутро у манастиру Клисина.

У радости ишчекујемо налагање бадњака, пијукање, велико повечерје те укрепљење куваним вином како би што спремнији дочекали поноћно јутрење а у продужетку и празничну Свету Литургију. ☺️☦️🌞
 
 

(више…)

више
 
објављено: јануар 5, 2021.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Обавјештавамо православне вјернике да ће се од сада током Божићних празника у Светомаринском манастиру Клисина богослужења обављати према сљедећем распореду: (више…)

више
 
објављено: јануар 3, 2021.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Служењем велике вечерње уочи Празника, те Свете Литургије на сам дан, прославили смо празник Оци.
    Православни вјерници данас обиљежавају празник Оци или Очеви, који увијек пада у прву недјељу пред Божић. (више…)

више
 
Погледај све вијести