објављено: септембар 13, 2019.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Дана 21.09.2019 -те(субота) када Црква прославља Рођење Пресвете Богородице – Мала Госпојина, у манастиру Милановац недалеко од Санског Моста служиће се Света Литургија са почетком у 9:30 часова. Добро дошли.

више
 
објављено: септембар 11, 2019.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Служењем вечерњег богослужења, са петохљебницом, у навечерје празника, као и Светом Литургијом, на сам дан празника, у Светомаринском манастиру Клисина богослужбено је обиљежен празник Усјековања главе Светог Јована Крститеља, који у Цркви Христовој ужива нарочито поштовање. (више…)

више
 
објављено: септембар 10, 2019.   извор: Victoria Prooday
категорија: Чланци

Ја сам радни терапеут са 10 година искуства у раду са децом, родитељима и наставницима. Порука из наслова је потпуно тачна – наша деца су све лошија и лошија у многим аспектима. Исту причу чујем од сваког наставника са којим разговарам. (више…)

више
 
објављено: септембар 6, 2019.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Јелеосвећење у манастиру Клисина

Дана 27.09.2019 -те у 17 часова у манастиру Клисина служиће се Света Тајна Јелеосвећења. Сви коју буду долазили потребно је да понесу две литре уља, једну литру ће по освећењу носити својим домовима ради помазивања, а друга литра остаје у манастиру. (више…)

више
 
објављено: август 29, 2019.   извор: Свети Порфирије Кавсокаливит
категорија: Чланци

– Ниједан једини пут не смеју ваша деца да вас чују да се свађате или чак да повисите тон једно на друго.
-Ма да ли је то уопште изводљиво, Старче?
-Итекако јесте. И наравно, управо како сам вам рекао. Ниједан једини пут! (више…)

више
 
објављено: август 28, 2019.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

У навечерје празника Успења Пресвете Богородице, који је у народу познатији као Велика Госпојина, вечерње богослужење са петохљебницом служио је Архимандрит Василије (Рожић), који је и сутрадан, на сам дан празника, служио јутарње богослужење и Свету Литургију, током које је окупљене вјернике помазао уљем од петохљебнице. (више…)

више
 
објављено: август 25, 2019.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Субота, 24-ти август беше диван дан како због временских услова тако и због Свете Тајне крштења коју је примило 12 особа на ријеци Сани, одмах испод манастира Клисина. (више…)

више
 
објављено: август 19, 2019.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празник Преображења Господњег богослужбено је обиљежен у манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника служено вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника јутрење и Свету Литургију служио је архимандрит Василије (Рожић). (више…)

више
 
објављено: август 18, 2019.   извор: Манастир Клисина
категорија: Чланци

Са радошћу обавјештавамо сав вјерни православни народ да је из штампе изашло прво Житије Свете Великомученице Марине.     
          Наиме, братство нашег манастира више година је радило на овом пројекту, а помоћ су нам пружили и илустратор Серјожа Попов, коме дугујемо неизмјерну захвалност, као Наташа Јефтић, лекторица из Београда, која се побринула да свако слово буде на свом мјесту. (више…)

више
 
Погледај све вијести