објављено: јун 17, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Помаже Бог драга браћо и сестре.

Братство манастира Клисина организује као и прошле године, саборно крштење у ријеци Сани. Крштење ће се обавити у суботу 11-тог јула у 12 часова. (више…)

више
 
објављено: јул 1, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Чланци

Poštovanje,
Uvijek smo bili uzorni i vjerni građani. U poslednje vreme nam se počelo dešavati toliko čudnih, loših stvari, misli i snova da ne mogu da ne pomislim da smo pod uticajem crne magije ili loših sila ili zlih duhova. Nemam nikakvih razloga za nesreću ili slično ali ja to već neko vrijeme osjećam. (више…)

више
 
објављено: јун 28, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Широм Србске православне цркве, па тако и у манастиру Клисина, обиљежен је Видовдан – празник посвећен Светом великомученику кнезу Лазару, мученицима косовским, али и свима онима који су од Косова до данас страдали за име србско и вјеру православну. (више…)

више
 
објављено: јун 26, 2020.   извор: Архимандрит Рафаил (Карелин)
категорија: Чланци

Људска душа је по природи иста, али је по дејствима, особинама и способностима веома разнолика. Првородни грех је увео одређену дисхармонију у област душевних сила, што осећамо као стални унутарњи несклад. Човек живи у свету простора и времена, а створен је за вечност. Сликовито речено, материјални свет је чаура од свилених нити у којој се ларва претвара у крилатог лептира. (више…)

више
 
објављено: јун 22, 2020.   извор: Архимандрит Рафаил (Карелин)
категорија: Чланци

У последње време телевизијски екран више није окупиран номадским, него племеном које је стално ту – серијама. Пре тога је телевизија била слична минијатурном кућном позоришту: представа се заврши, спушта се позоришна завеса, гаси се светлост рампе и гледалац се опрашта с херојима драме, тачније са глумцима који одлазе у шминкерницу где скидају позоришне костиме и шминку с лица. (више…)

више
 
објављено: јун 19, 2020.   извор: интернет
категорија: Чланци

Било је лето 1974. Турске трупе су напале Кипар. И ширили су смрт. Шокантан догађај се десио у Морфу. Турски војници ухапсили 15 хришћана. Доведени су у двориште куће учитеља кипарских Грка. И осуђени су на смрт. (више…)

више
 
објављено: јун 11, 2020.   извор: Из кабинета Епископа бихаћко-петровачког и рмањског.
категорија: Вијести

Поводом традиционалног 29-ог јањског Сабора, који ће се одржати у недјељу Свих Светих, 14. јуна 2020. године у манастиру Глоговцу, позивамо све вјернике и људе добре воље да узму учешћа у истом. (више…)

више
 
објављено: јун 7, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Служењем Јутарњег богослужења и Свете Литургије у храму Свете Великомученице Марине у манастиру Клисина прослављен је празник Силаска Светог Духа на Апостоле.    
Светом Литургијом началствовао је архимандрит Василије, настојатељ манастира Клисина уз саслужење јеромонахa Данилa и ђакона Ђорђa Милидрагa из Сремских Карловаца. (више…)

више
 
објављено: јун 3, 2020.   извор: интернет
категорија: Чланци

У неком малом месту живео је дечак који се звао Лазар. Лазар је свакога дана jутром долазио у цркву, увек тачно у исто време у 7 сати.
Пре него би се врата и отворила, он је био ту и чекао. Чим би се врата отворила он би трчао до олтара и био тамо први. Склопио би руке молитвено, али није дуго остајао. Исто тако трчећи одлазио би у школу, која је почињала нешто касније. (више…)

више
 
Погледај све вијести