објављено: новембар 21, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

На Сабор Светог Архангела Михаила и осталих небескиих сила бестелесних у манастиру Клисина служена је Празнична Литургија на којој се већина присутних вјерника причестило Светим Христовим тајнама. (више…)

више
 
објављено: новембар 5, 2020.   извор: Митрополит Амфилохије Радовић
категорија: Чланци

Има тих чудних људи који су сасвим добронамерни.
Ходају по земљи а душа им је небеска.
Зато у сваком човеку запазе највреднији део његовог бића.
Зато у свакаквим речима ослушкују мудрост.
Зато се поред њих сви осећају боље. (више…)

више
 
објављено: новембар 4, 2020.   извор: Теодул
категорија: Чланци

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи сваког часа у току овог дана. Било какве вести да добијем, научи ме да их примам мирно и с чврстим уверењем да све бива по Твојој светој вољи. (више…)

више
 
објављено: октобар 30, 2020.   извор: интернет
категорија: Чланци

Имао сам не само част, већ и благослов од Бога да познајем митрополита Амфилохија, над чијим ће моштима, сигуран сам, већ у наше доба почети да се дешавају чуда. Али данас нећу писати његову биографију, нити давати неке личне реминисценције. (више…)

више
 
објављено: октобар 27, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празник Свете Петке богослужбено је прослављен у манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника служено велико вечерње богослужење, а на сам дан празника јутарње богослужење и Света Литургија. (више…)

више
 
објављено: октобар 20, 2020.   извор: Др Владимир Ђурић
категорија: Чланци

Џим Кларк, дјечији хирург
    
    “Данас сам оперисао једну девојчицу. Требала јој је нулта негативна крвна група.
    Ми је нисмо имали, али њен брат близанац је иста крвна група као и она. Објаснио сам му да је питање живота или смрти. (више…)

више
 
објављено: октобар 14, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празник Покрова Пресвете Богородице, као једна од слава које прославља Манастир Клисина, свечано и литургијски обиљежен је у овој Светомаринској обитељи.    
        Након Свете Литургије освећено је Славско жито, јер овај велики празник представља један од значајнијих богослужбених датума у манастиру Клисина. (више…)

више
 
објављено: октобар 13, 2020.   извор: Хуманитарна организација ''Срби за Србе''
категорија: Вијести

У гатачком брдовитом насељу срећемо породицу Елез, коју чине самохрана мајка Драгана (30) и њених петоро малишана: Ангелина (8), Павле (7), Евгенија (6), Екатарина (3) и Василије (1). Oтац породице изненада je преминуо прошле године, но Драгана није пала у очај, већ се храбро држи и бори за своје малишане. (више…)

више
 
објављено: октобар 11, 2020.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

На Празник Светог мученика Калистрата, на задушнице 10. октобра 2020. године у 17 часова у манастиру Клисина служена је Света Tајна Јелеосвећења.
    У препуном Храму, Свету Тајну Јелеосвећења служило је седам свештеника на челу са оцем Василијем, игуманом наше свештене обитељи. (више…)

више
 
Погледај све вијести