објављено: јул 24, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Поводом празника Свете Великомученице Марине,
који манастир Клисина прославља као своју манастирску славу,

ОБАВЈЕШТАВАМО  (више…)

више
 
објављено: јул 21, 2017.   извор: Срби за Србе
категорија: Вијести

ТРОЈКА ИЗ БЛОКА први пут долази у Приједор – и то на кошаркашке терене испред дворане ,,Младост“, у недељу 23. јула у 19 часова!

Светски спектакл спорта, хуманости и забаве по први пут долази у Приједор, уз велику подршку поносних спонзора, донатора и техничких спонзора – добрих људи који се труде и брину о својим угроженим комшијама! (више…)

више
 
објављено: јул 12, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празник Светих Првоврховних Апостола Петра и Павла богослужбено је обиљежен у Светомаринском манастиру Клисина, гдје је у навечерје празника игуман Василије служио велико вечерње богослужење, а на сам дан празника и Свету Литургију, током које су се вјерници, након вишеседмичног поста, заједно са братством манастира, причестили Крвљу и Тијелом Господа Христа. (више…)

више
 
објављено: јул 9, 2017.   извор: ''Светосавско звонце'' бр. 5/2017.
категорија: Светосавско Звонце

Дошао унук код деде на село. У недељу ујутро пошли су у цркву. После службе унук рече деди:
    – Деда, мени се овде много допада, али су девојке сасвим без везе. Видео сам да у цркву иду у дугим сукњама и са марамама на глави. Тако обучене изгледају ми некако старински и потпуно незанимљиво. (више…)

више
 
објављено: јун 28, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Широм Српске православне цркве, па тако и у манастиру Клисина, обиљежен је Видовдан – празник посвећен Светом великомученику кнезу Лазару, мученицима косовским, али и свима онима који су од Косова до данас страдали за име српско и вјеру православну. (више…)

више
 
објављено: јун 16, 2017.   извор: ''Светосавско звонце'' бр. 7/2013.
категорија: Светосавско Звонце

9. Божја заповест: Не сведочи лажно, не оговарај

         Великог античког философа, Сократа, срео је неки познаник и одмах после поздрава упитао:
         – Знаш ли што сам управо чуо о твом пријатељу?
         – Само тренутак – зауставио га је Сократ.
        – Пре него што ми и једну реч кажеш, хајде да то просејемо кроз три сита. (више…)

више
 
објављено: јун 4, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

                Велики празник – Силазак Светог Духа на Апостоле – молитвено је обиљежен у манастиру Клисина. Након празничног јутарњег богослужења, игуман Василије служио је божанствену Свету Литургију, а након ње и вечерње богослужење током којег су се правили традиционални зелени вјенчићи. (више…)

више
 
објављено: јун 3, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

         У навечерје празника Светог Цара Константина и Царице Јелене у Саборном манастирском храму служено је вечерње богослужење са петохљебницом, а на сам дан празника јутарње богослужење и Света Литургија. С обзиром да су се ове године датумски подударили празник Светих Цара Константина и Царице Јелене, јутарње богослужење и Света Литургија, (више…)

више
 
објављено: мај 28, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

У навечерје Недјеље Светих Отаца настојатељ манастира Клисина, игуман Василије, служио је вечерње богослужење, а сутрадан, у дан недјељни, Божанствену Литургију. Манастирско братство и невелики број вјерника приступили су Светој Чаши, потврђујући и овај пут истинитост Ријечи Господњих да „гдје су два или три сабрани у Име моје, ондје сам и Ја међу њима“. (више…)

више
 
Погледај све вијести