објављено: јануар 17, 2018.   извор: Манастир Клисина

Детаљан опис поступка производње кашираних икона у просторијама манастирских радионица. Иконоделатељи: Данко Николић, Фотије Васић, Дејан Карановић уз сву подршку и надзор монаха Данила Иваниша. (више…)

више
 
објављено: јануар 15, 2018.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

У навечерје празника Обрезања Господа Исуса Христа и празника Светог Василија Великог, у Саборном манастирском храму Свете Великомученице Марине, служено је велико вечерње богослужење.  (више…)

више
 
објављено: јануар 12, 2018.   извор: ''Светосавског звонца'' бр. 10/2009.
категорија: Светосавско Звонце

Један чувени универзитетски професор, сматрао је веру само плодом маште, а Божић лепим паганским обичајем из старине.
         Био је то пристојан човек, успешан у послу, добар према породици, искрен у односу са другим људима. Сматрао је да је Јеванђеље велика бајка, а нарочито оно шта се у црквама чита за Божић. Није био лицемер и није се претварао да верује, али је поштовао другачије мишљење и супрузи није бранио да иде у цркву. (више…)

више
 
објављено: јануар 11, 2018.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Добротворна организација „Срби за Србе“, која помаже социјално угрожене наше сународнике широм српских земаља, данас јесте примјер свима нама како се воли и помаже сопствени народ, а та дјелатна љубав није остала непримјећена. (више…)

више
 
објављено: јануар 7, 2018.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Празновање Бадњег дана у манастиру Клисина започето је у јутарњим часовима, служењем Литургије Светог Василија Великог, током које се су присутни вјерници и манастирско братство причестили Крвљу и Тијелом Христовим. (више…)

више
 
објављено: јануар 4, 2018.   извор: Манастир Клисина
категорија: Вијести

Обавјештавамо православне вјернике да ће се од сада током Божићних празника у Светомаринском манастиру Клисина богослужења обављати према сљедећем распореду: (више…)

више
 
објављено: децембар 25, 2017.   извор: Православни Родитељ
категорија: Чланци

Тек што се родио наш син Вања, почела сам усрдно да читам различите православне и неправославне књиге о методама васпитања детета. Тако је наступио период када сам била потпуно обузета методиком по којој је било могуће научити малишана читању. Сироти наш Вањка који је још увек једва говорио! Сличице са речима, табла за цртање, редовни часови. (више…)

више
 
објављено: децембар 18, 2017.   извор: Манастир Клисина
категорија: Чланци

“To би учињено. На Овчем пољу, где бејаше храм светог Николаја Чудотворца, Стефану бише извађене очи. Ослепљени Стефан осећаше страшне болове и крепљаше себе једино молитвом. Сву ноћ у страшним мукама скоро мртав, он пред зору мало заспа. (више…)

више
 
објављено: децембар 12, 2017.   извор: ''Светосавско звонце'' бр. 9/2017.
категорија: Светосавско Звонце

„А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осјећаш?“ (Мт 7, 3)
Дошла једна бака код свештеника и пита га:
– Шта да радим са дедом? Постао је сасвим несносан! Свађа се, своју неправедност не признаје, изругује се! (више…)

више
 
Погледај све вијести